Wat is ons doel?

Missie

De bewoners een kwalitatief hoogwaardige woonvoorziening bieden, waarbij door goede zorg, persoonlijke aandacht en betrokkenheid de zelfredzaamheid van de bewoner zoveel mogelijk gestimuleerd c.q. behouden wordt.

Visie

De bewoners van De Westerhout zijn mensen met een verstandelijke beperking met een IQ<58. Zij hebben een beschermde, veilige woonomgeving nodig waar zij ten eerste gelukkig kunnen zijn en ten tweede kunnen groeien in hun (sociale) vaardigheden en kunnen leren zodat zij zelfredzamer worden en op deze manier meer kunnen participeren in de maatschappij. Het waarborgen en continu verbeteren van kwalitatief goede zorg- en dienstverlening, waarbij de bewoner met zijn of haar wensen en behoeften centraal staat, zijn de pijlers van De Westerhout.

Doel

Iedereen die deel uitmaakt van onze samenleving heeft de vrijheid om te gaan wonen waar hij of zij zich prettig voelt. Dit geldt uiteraard ook voor mensen met een verstandelijke beperking. Wij vinden het belangrijk dat onze bewoners een hoge kwaliteit van leven en wonen hebben want een keuze voor nu is een keuze voor altijd. Onze uitgangspunten zijn:

  1. Wonen als in een echt gezin
  2. Een eigen appartement met woon-, slaap- en badkamer
  3. Coherente groep
  4. Hoge kwaliteit van wonen en leven
  5. Wonen in een woonwijk met op loopafstand winkels
  6. Betrokken en gekwalificeerd personeel
  7. Echt kleinschalig; kleine groep van maximaal 10 bewoners

Ouders zoeken een veilige en prettige woonomgeving waar hun zoon of dochter met een beperking zich het beste thuis voelt. Eigenlijk zijn ouders op zoek naar een continuïteit van het gezinsleven. De Westerhout biedt dit. De bewoners hebben uiteraard hun eigen appartement met een aparte woon-, slaap- en badkamer waar zij zich kunnen terugtrekken maar door de normale activiteiten zo veel mogelijk gezamenlijk te doen, wordt er een betrokken woonomgeving gecreëerd wat het gezinsleven kan vervangen. Denk hierbij aan activiteiten als gezamenlijk (vers) koken en eten, boodschappen doen, televisie kijken, spelletjes doen en uitstapjes maken.

Ook vinden wij het belangrijk dat de bewoners deel uit maken van de samenleving. De Westerhout staat als onderdeel van het dorp in het centrum van Westerblokker. Winkelcentrum De Beurs is op loopafstand. De bewoners kunnen de boodschappen bij de supermarkt, slager en bakker doen en op zaterdag een lekker visje bij de viszaak halen, behoort zeker tot de mogelijkheden.

Het treinstation van Hoorn Kersenboogerd ligt ook op 5 minuten loopafstand van De Westerhout. Dit maakt het treinreizen gemakkelijk en toegankelijk! Wordt er geen gebruik van de trein gemaakt, dan kan de ‘huisbus’ gebruikt worden om diverse uitstapjes mogelijk te maken. Dit alles natuurlijk onder professionele begeleiding van onze toegewijde medewerkers. Zij zorgen ervoor, dat de bewoners zich thuis voelen op De Westerhout en het wonen ervaren als in een echt gezin.

 

Bewaren