Wie zijn wij?

Wij zullen ons eerst even voorstelen. Wij zijn Annemieke van Kalken-Alferink en Ted Alferink. Onze dochter Stéphanie heeft een verstandelijke beperking. Zij heeft het Speciaal Onderwijs in Hoorn gevolgd en na haar schoolperiode is zij in de dagbesteding gaan werken.

Zij is dè bron voor onze motivatie om als ouders én als ondernemer het initiatief te ontplooien tot de realisatie van de kleinschalige woonvoorziening De Westerhout. Over dagbesteding hadden wij ook al specifieke ideeën en zodoende zijn wij in 2009 een zorgboerderij in Oosterblokker gestart voor  jong volwassenen met een verstandelijke beperking www.deoostertuin.nl.

Ervaring

Door de persoonlijke ervaring als ouders en door de ‘zakelijke’ ervaring met De Oostertuin, zijn wij goed bekend met de wereld van mensen met een verstandelijke beperking. Net als andere ouders kwamen wij voor de vraag: ‘Welke mogelijkheden zijn er om onze dochter ‘zelfstandig’ begeleid te laten wonen?’.

Het huidige aanbod van kleinschalige woonvoorzieningen voldoet slechts gedeeltelijk aan hetgeen wij voor ogen hebben. Wij vinden dat het anders moet en dat het beter kan. Ons enthousiasme wordt gedeeld door meer ouders die voor dezelfde vraag staan met betrekking tot het wonen van hun zoon of dochter met een verstandelijke beperking. Wij als ouders moeten voor nu en voor de toekomst in één keer de juiste keuze maken. Gedreven door hetgeen wij voor ogen hebben voor onze dochter en gebruikmakend van de bestaande mogelijkheden is De Westerhout gerealiseerd en zijn wij op 1 januari 2017 gestart . Inmiddels zijn er 12 bewoners

Annemieke van Kalken-Alferink & Ted Alferink