Kwaliteit

NBEC                                                                                                                                  Stichting Westerhout Zorg is aangesloten bij de NBEC, Kwaliteit in Kleinschalige Zorg, een overkoepelend verband van zelfstandige zorgondernemers. De visie van de NBEC is het waarborgen en continu verbeteren van kwalitatief goede zorg- en dienstverlening, waarbij de cliënt / bewoner met zijn wensen en behoeften centraal staat. De NBEC staat voor een organisatie die kwaliteit wil leveren en anderen de weg wijst in zorgland.

De bij de NBEC aangesloten zelfstandige zorgondernemers bieden zorg- en dienstverlening, afgestemd op de wensen en mogelijkheden van cliënten. Zij zijn onafhankelijk, wat wil zeggen dat zij uitgaan van uw belangen en dat uw keuzevrijheid bij hen voorop staat. Alle aangesloten leden werken regionaal samen met andere aanbieders van diensten en zorg. Meer informatie over de NBEC kunt u vinden op www.NBEC.nl

ISO-gecertificeerd                                                                                                             Stichting Westerhout Zorg heeft kwaliteit hoog in haar vaandel staan. Zij heeft dan ook als zelfstandige organisatie het ISO kwaliteitskeurmerk 9001-2015.

Klachtenprocedure                                                                                                                  De Westerhout streeft ernaar haar kwaliteit in zorg zo hoog mogelijk te maken en te houden. We doen ons uiterste best u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Mocht u onverhoopt vinden, dat iemand van ons u onjuist heeft bejegend of wij zijn in onze zorg-/dienstverlening tekort geschoten, dan willen wij dat graag van u horen. U kunt dan contact opnemen met de zorgmanager Ted Alferink (telefoon 06 20 40 96 87  of via email info@dewesterhout.nl). Mochten de problemen niet opgelost kunnen worden, kunnen wij of u als ouders / verzorgers contact opnemen met een onafhankelijke klachtencommissie. In het kader van de Wkkgz, Wet kwaliteit klachten en geschillen zorg, is De Westerhout aangesloten bij KPZ, Klachten Portaal Zorg in Enkhuizen (www.klachtenportaalzorg.nl onder vermelding van klantnummer 3074).

Vertrouwenspersoon                                                                                                               De bewoners kunnen desgewenst contact opnemen met een (eveneens) onafhankelijk cliëntvertrouwenspersoon via het NBEC. Dit kan via vertrouwenspersoon@nbec.nl of telefonisch tijdens kantooruren (8.30 – 17.30 uur) op telefoonnummer 036-5483146.

Tevens is voor onze cliënten de medezeggenschap geregeld en vinden conform de eisen van het keurmerk op gezette tijden cliënttevredenheidsonderzoeken plaats. 

Nadere informatie hierover kunt u vinden via deze link: Protocol Vertrouwenspersoon NBEC